Episcopia Italiei

Biserica Ortodox? Romān? Firenze

PAROHIA INALTAREA DOMNULUI - FIRENZE I
Chiesa Santa Maria degli Angeli Viale Amendola 40, 50121 Firenze

Actualitati

Natura', cultura' si muzica' cu tinerii si copii parohiei din Florenta in Parcul Mediceo di Pratolino

Posted by Admin on June 17, 2015 at 6:10 PM

Sambata 13 Iunie cu ocazia începerii vacanței de vară un grup de tinerii și copii ai parohiei din Florenta "Inaltarea Domnului " împreună cu părintele paroh Ionut Coman și familia au facut o vizită in parcul Mediceo din Pratolino numit și parcul Demidoff in imediatele dealuri din apropierea orașului Florența.

Excursia s a desfășurat pe aleile parcului împrejmuite de arbori seculari unii dintre care monumentali, păduri și ample câmpii cu vederi sugestive asupra orașelor Firenze și Fiesole. Plimbarea nu a fost numai sub semnul naturii și al ecologiei dar și sub semnul istoriei și al culturii locurilor si al orașului Florența și multumită doamnei ghid Iulia care a participat dimpreună cu copii săi. Am putut admira statuia alegorică Gigantul Apeninului a lui Giambologna din 1580, capela familiei Demidoff, și alte clădiri istorice ale parcului.

Dupa pic nicul la iarba verde, jocuri cu mingea și deliciaose inghetate a urmat un spectacol de muzică clasică care s a desfășurat in Sala Rossa cu ocazia a 23 editiii a concertului de vara oferit de elevii de la școala de muzică din Pratolino a carei inaugurare a fost făcută de profesorul prim violoncel al celebrei orchestre florentine Maggio Musicale maestrul G. Georgescu impreuna cu directoare scolii.

Parcul monumental Demidoff care este recunoscut de Unesco a ospitat in trecut una dintre vilele familiei Medicilor incepand cu 1568 prin Francesco I de' Medici ca dar către a doua sa soție, Bianca Cappello, fiind proiectat și realizat impreuna cu villa de arhitectul Bernardo Buontalenti in 1569. Dupa câteva secole devine in 1870 reședința familiei ruse Demidoff.

Categories: Activitati