Parrocchia Ortodossa Romena l'Ascesione del Signore 

Parohia Ortodoxă Română 

Inăltarea Domnului - FIRENZE I

Actualitati

Natura', cultura' si muzica' cu tinerii si copii parohiei din Florenta in Parcul Mediceo di Pratolino

Posted by Admin on June 17, 2015 at 6:10 PM

Sambata 13 Iunie cu ocazia începerii vacanței de vară un grup de tinerii și copii ai parohiei din Florenta "Inaltarea Domnului " împreună cu părintele paroh Ionut Coman și familia au facut o vizită in parcul Mediceo din Pratolino numit și parcul Demidoff in imediatele dealuri din apropierea orașului Florența.

Excursia s a desfășurat pe aleile parcului împrejmuite de arbori seculari unii dintre care monumentali, păduri și ample câmpii cu vederi sugestive asupra orașelor Firenze și Fiesole. Plimbarea nu a fost numai sub semnul naturii și al ecologiei dar și sub semnul istoriei și al culturii locurilor si al orașului Florența și multumită doamnei ghid Iulia care a participat dimpreună cu copii săi. Am putut admira statuia alegorică Gigantul Apeninului a lui Giambologna din 1580, capela familiei Demidoff, și alte clădiri istorice ale parcului.

Dupa pic nicul la iarba verde, jocuri cu mingea și deliciaose inghetate a urmat un spectacol de muzică clasică care s a desfășurat in Sala Rossa cu ocazia a 23 editiii a concertului de vara oferit de elevii de la școala de muzică din Pratolino a carei inaugurare a fost făcută de profesorul prim violoncel al celebrei orchestre florentine Maggio Musicale maestrul G. Georgescu impreuna cu directoare scolii.

Parcul monumental Demidoff care este recunoscut de Unesco a ospitat in trecut una dintre vilele familiei Medicilor incepand cu 1568 prin Francesco I de' Medici ca dar către a doua sa soție, Bianca Cappello, fiind proiectat și realizat impreuna cu villa de arhitectul Bernardo Buontalenti in 1569. Dupa câteva secole devine in 1870 reședința familiei ruse Demidoff.

Categories: Activitati