Parrocchia Ortodossa Romena l'Ascesione del Signore 

Parohia Ortodoxă Română 

Inăltarea Domnului - FIRENZE I

Actualitati

Conferintta in închisoarea Sollicciano din Florenta la început de Decembrie 2015 cu Bill Pelke

Posted by Admin on December 12, 2015 at 7:25 AM

Conferință in închisoarea Sollicciano din Florența la început de decembrie

La început de decembrie 2015, închisoarea Sollicciano, una dintre cele mai mari din Italia, a găzduit conferința promovată de comunitatea Sant Egidio în colaborare cu administrația penitenciarului pe tema iertării.


Printre oaspeți, s-au numărat părintele I. Coman, paroh al comunității ortodoxe române din Florența, consilier pentru Dialog intercreștin și interreligios al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și capelan ortodox al închisorii din Firenze, don R. Falorsi, capelan catolic al închisorii, și activistul pentru victimele condamnaților la pedeapsa capitală, B. Pelke.

Conferința s-a desfășurat în interiorul închisorii în sala de cinema care a găzduit deținuți de mai multe naționalități și confesiuni religioase. Pelke, cunoscător al unei victime a cărei asasina a fost condamnată la moarte, a povestit parcursul schimbării sale spirituale in sens creștin, de la convingerea că pedeapsa capitală era justificată - până la convingerea total opusă.

În ultima intervenție, pr. I. Coman a evidențiat cum conversiunea inimii, metanoia creștină nu se petrec decât prin cultivarea legăturii personale cu Dumnezeu, relația personală dintre oameni fiind ea însăși înrădăcinată în relația de grijă, smerenie și dragoste care subzistă între persoanele Sfintei Treimi. Compasiunea și dragostea omului față de aproapele său fiind oglindire a milei și dragostei Lui Dumnezeu pentru om.

Inițiativa s-a desfășurat în cadrul evenimentelor legate de Sărbătoarea Toscanei 2015, a cincisprezecea ediție promovata de Consiliul Regiunii Toscana în amintirea modernizării marelui-ducat de Toscana prin reformele sociale, economice și comerciale, dar mai ales promovării drepturilor civile fundamentale din 1786, pe timpul granducelui Pietro Leopoldo, ca, spre exemplu, abolirea pedepsei capitale si a torturii.

Categories: None