Parrocchia Ortodossa Romena l'Ascesione del Signore 

Parohia Ortodoxă Română 

Inăltarea Domnului - FIRENZE I

Actualitati

Marsul pacii la inceput de an 2016

Posted by Admin on January 8, 2016 at 5:40 AM

Împreună pe străzile orașului vechi in marșul pentru pace organizat de comunitatea Sant' Egidio, s au întâlnit florentini și nu numai, proveniți din diferite tări, culturii și religii. Dialogul este si o metodă pentru a depăși teama de cel pe care il considerăm diferit ca religie si cultură.

 

Alături de catolici s au alăturat si credincioși ai bisericilor ortodoxe române, ruse si greacă precum și alte culte creștine din Florența. In penultimul salut, sub Arcul di San Pierino, părintele I. Coman preotul parohiei "Inaltarea Domnului ", a adresat un mesaj de pace si rugăciune și explicat vocația special irenică a bisericii ortodoxe care inca de la începutul întemeierii sale a propovaduit fidel mesajul de pace al Mântuitorului care ne împărtășește pacea Sa care este har dar și un dar pe care omul este dator de a il cultiva si al multiplica făcându se făcător de pace. Mai mult chiar in fiecare sfântă liturghie, centrul trăirii autentice a persoanei, darul suprem al împărtășirii intru pacea Sa, iși are începutul tocmai cu invocarea acesteia ca dar ceresc dar și condiție fără de care nu putem intra intru taina Sa. Este vorba de o pace care cheamă la unitatea semenilor creștini intru pace și adevăr pentru a descoperi chiar in aproapele nostru taina legăturii personale cu Dumnezeu.

 

Biserica ortodoxă in continuitatea sa neîntreruptă cu apostolii care au primit in mod expres și special pacea Sa, o propovaduieste și o mărturisește fidel in continuare și pentru întotdeauna.

Categories: None