Parrocchia Ortodossa Romena l'Ascesione del Signore 

Parohia Ortodoxă Română 

Inăltarea Domnului - FIRENZE I

Actualitati

Vecernie ortodoxa in limba Italiana la biserica noastra in cadrul saptamanii de rugaciune 23 Ianuarie 2016

Posted by Admin on January 28, 2016 at 9:40 AM

În seara de duminica 18 Ianuarie, în parohia Înălțarea Domnului din Florența, s-a săvârșit Vecernia ortodoxă în limba italiană, la care au asistat enoriașii parohiei la care s-au alăturat membri grupurilor creștine din Florența. Au asistat reprezentantul pentru ecumenism al curiei din Florența, parohul romano catolic împreună cu o parte dintre enoriașii săi din parohia catolică adiacentă, grupuri de monahii și monahii romano catolici, precum și reprezentanți ai comunității greco-catolice române, pastori și reprezentanți luterani, baptiști și adventiști.

După salutul și introducerea inițială, părintele paroh Ionuț Coman a descris sintetic sensul și semnificația slujbei Vecerniei și încadrarea sa în cultul ortodox, semnificația gesturilor simbolice și a actelor care se săvârșesc în timpul acesteia. După slujbă, părintele paroh a ținut o scurta predică pe tema biblică aleasă pentru anul 2015, punctualizând și explicând sensul ortodox al temei.

În final au adresat mesaje reprezentantul pentru ecumenism romano catolic Monsignor T. Verdon care a prezentat salutul SE Cardinal G. Bettori și Pastorul evanghelic Mario Affuso.

Parintele paroh I. Coman a adresat Mons.ului T. Verdon, directorul comisiei pentru ecumenism al Archidiocezei catolice din Florenta, mesajul de multumire SE Cardinalului G. Bettori pentru noua biserica acordata romanilor ortodocsi din Florenta si imprejurimi.

p. I. Coman


Categories: None