Parrocchia Ortodossa Romena l'Ascesione del Signore 

Parohia Ortodoxă Română 

Inăltarea Domnului - FIRENZE I

Actualitati

Semnarea protocolului de asistenta religioasa si spirituala la Firenze: Parohia Inaltarea Domnului cu SPITALUL UNIVERSITAR CAREGGI din Firenze in 21 Martie 2016

Posted by Admin on March 28, 2016 at 11:45 AM


În ziua de Luni 21 martie a fost semnat protocolul de asistență religioasă și morală între parohia Înălțarea Domnului din Florența și Autoritatea Spitalului Universitar de la Careggi.

Semnătura a avut loc în cadrul acordului Spitalului Universitar cu comunitățile religioase și nereligioase din zona florentină, la rândul lor semnatare.

Părintele paroh Ionuț Coman a semnat pe seama parohiei împreună cu directorul general al Spitalului Careggi, doamna M. Calamai.

Semnătura a avut loc la sfârșitul Convenției intitulată “In dialogo alla ricerca di senso” care s-a desfășurat în Aula Magna Careggi de la Firenze în prezența directorului general M. Calamai; al consilierului pentru sănătate Regiunii Toscana, S. Saccardi; al Președintelui Ordinului Medicilor din Florenza, A. Panti și al Prorectorului Universității din Florența.

În acestă conferință a fost analizată tema semnificației bolii și a suferinței în marile tradiții spirituale. Au participat reprezentanți ai comunităților religioase florentine, iar în încheiere părintele iezuit G. Bormolini, coordonatorul evenimentului, a evidențiat trăsături din spiritualitatea creștină orientală amintind printre altele de Sfântul Vasile cel Mare.

Mulțumesc doamnei director M. Calamai pentru sensibilitatea și disponibilitatea arătată.

Categories: Activitati