Parrocchia Ortodossa Romena l'Ascesione del Signore 

Parohia Ortodoxă Română 

Inăltarea Domnului - FIRENZE I

Actualitati

Pelerinaj 24 Iunie 2016 la Sf. Ioan Botezatorul al parohiei noastre

Posted by Admin on June 28, 2016 at 6:05 PM

Sfântul Ioan Botezătorul și Înaintemergatorul sărbătoarea orașului Florența și al parohiei Înălţarea Domnului în pelerinaj la Sfintele Sale moaște

Zi de sărbătoare în parohia Înălțarea Domnului din Florența (Firenze) al cărui Sfânt protector este însuși Sfântul Ioan Botezătorul. Dis-de-dimineață la biserica Santa Maria degli Angeli Părintele paroh Ioan Coman împreună cu credincioșii s-au strâns în jurul icoanei Sfântului Ioan pentru ai înălța imne și rugăciuni și pentru a asculta din primele capitole din Sfânta Evanghelie de la Luca, minunea nașterii sale. Credinţa arzătoare a acestui mare Sfânt proroc și ascet, arătător, care s-a învrednicit a-L vedea tocmai pe Acela despre care toți prorocii au proorocit dar nu L-au văzut și care cum îl vede îl recunoaște și-L arata pe Domnul ca pe Mielul cel ce ridica păcatul lumii și a cărui mâna a atins creștetul Domnului la Sfântul Sau Botez a aprins sufletele și inimile noastre.

Iată deci cum cu acest dor sporit al nostru, al credincioșilor ne-am pus pe cale de pelerini pentru a ne închina la Sfintele Sale moaște găzduite în Battistero și Domul din Florența. Ca și în ceilalți ani Părintele paroh Ioan Coman împreună cu credincioși ai parohiei a asistat la slujba Ceasului al Treilea săvârșită de Eminența Sa Cardinalul Giuseppe Betori în Battistero pentru a se dirija apoi în procesiune solemnă în Catedrala Domului Santa Maria del Fiore.

După celebrarea Mesei, părintele paroh Ionuț Coman a felicitat Eminența Sa Cardinalul Giuseppe Betori Arhiepiscop și Mitropolit de Florența din partea Preasfințitului Siluan, iar apoi împreună cu credincioși au venerat Sfintele moaște ale Sfântului Ioan Botezătorul o parte din mandibula și degetul Său dar și a altor numeroși sfinți precum capul Sfântul Ioan Gura de Aur, din a cărui cer al gurii sale, o parte importanta, se găsește în paraclisul patriarhal de la București adus ca dar de Eminenza Sa Cardinalul Silvano Piovanelli Arhiepiscop de Florența cu grija și la îndemnul fostului părinte paroh din Florența în delegație cu Eminența Sa, părintele Petre Coman în urmă cu mai mulți ani în urmă. Pelerinii au putut aduce rugăciuni și Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Gheorghe, Sf. Sebastian, Sfânta Maria Magdalena și numeroși sfinți Mucenici ale căror moaște se găsesc în Tezaurul relicvelor găzduite în Domul din Florența de unde parohia noastră a primit în grija o parte importanta din moaștele Sfântul Mucenic Iachint cubicularul împăratului Traian cu ocazia inaugurării bisericii Santa Maria degli Angeli dată in folosință liturgică Parohiei Înălțarea Domnului din Firenze. Mulțumim Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergatorul pentru binefacerile și ocrotirea sa.


 

Categories: Activitati