Parrocchia Ortodossa Romena l'Ascesione del Signore 

Parohia Ortodoxă Română 

Inăltarea Domnului - FIRENZE I

Actualitati

Continua Laboratorul de Vara 2016 de limba si traditie romaneasca în parohia Inaltarea Domnului din Firenze

Posted by Admin on July 13, 2016 at 10:20 AM

Continuă Laboratorul de Vară 2016 de limbă și tradiție românească în parohia Înălțarea Domnului din Firenze

Zilele călduroase de început de iulie de la Florența nu au împiedicat desfășurarea Laboratorului de vară care are loc în cadrul activităților culturale de limbă și tradiție românească cu copii din parohia "Înălţarea Domnului" din Firenze, în fiecare sâmbătă după-amiază.

După urarea de bun venit adresata de părintele paroh Ionuț Coman participanților, Laboratorul a început cu rugăciune și s-a desfășurat pe trei momente. În prima parte a programului, doamna profesoara de religie Elena a impartasit copiilor noțiuni despre Sfânta biserică, semnificația arhitecturii, despre părțile din care ea se compune, dar și noțiuni despre iconostas și sensul sfintelor icoane în cultul ortodox.

În a doua parte, sub îndrumarea domnului instructor Dumitru, copiii au asimilat noțiuni de ritm și mișcare de dans popular și câteva aspecte legate de sensul folcloric al acestuia.

În final, după o scurta pauză, doamna profesoara de limbă română Dana a prezentat copiilor, folosindu-se și de instrumente digitale, figura istorică a domnitorului Stefan cel Mare, în paralel cu aspecte literare de poezie românească despre marele domnitor, evidențiind virtuțile de credință, curaj și înțelepciune ale acestei mari personalități din istoria noastră bisericească și națională. Copiii au înțeles mai ușor sensul canonizării sale si a icoanei care îl reprezintă, și în general sensul sfințirilor în Biserica Ortodoxă.

Mulțumim doamnelor învățătoare și profesoare pentru devotamentul și osteneala de care au dat dovadă.

Categories: Activitati