Parrocchia Ortodossa Romena l'Ascesione del Signore 

Parohia Ortodoxă Română 

Inăltarea Domnului - FIRENZE I

Actualitati

Hramul Parohiei FIRENZE I

Posted by Admin on August 3, 2017 at 6:40 PM

Hramul Parohiei ÎNĂLȚAREA DOMNULUI din FLORENȚA


Parohia ortodoxă română Înălțarea Domnului din Florența a sărbătorit hramul. Începând de miercuri seara cu slujba Privegherii credincioșii și tinerii parohiei s-au reunit în rugăciune împreună cu părintele paroh Ioan Coman în frumoasa Basilica Santa Maria degli Angeli din Firenze. Joi dimineață la Sf Liturghie, părintelui paroh I. Coman s-a alăturat și părintele protopop I.Trandafir împreună cu un grup de credincioși care ai răspuns invitației de împreună slujire și sărbătorire. Slăvita sărbătoare a fost și ocazie potrivită de rugăciune și pomenire pentru victimele din Marea Britanie și din războaie.


 

După omilia părintelui paroh și cuvântarea a părintelui protopop a urmat parastasul Eroilor și a vrednicului de pomenire părintele Petre, paroh al comunității ortodoxe române din Florența pentru aproape 30 de ani . A urmat agapa frățească.

 

Mulțumim Domnului pentru toate binefacerile și atmosfera de frățietate și dragoste creștină care caracterizează comunitatea noastră ortodoxă română din Florența.

 

P. Ioan Coman

Categories: None