Parrocchia Ortodossa Romena l'Ascesione del Signore 

Parohia Ortodoxă Română 

Inăltarea Domnului - FIRENZE I

Actualitati

Inizio della settimana di preghiera 2015 per l'unità dei cristiani nella nostra parrocchia

Posted by Admin on January 21, 2015 at 1:30 PM

 

Începutul săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor la parohia FlorențaÎn seara de duminica 18 Ianuarie, în parohia Înălțarea Domnului din Florența, s-a săvârșit Vecernia ortodoxă în limba italiană, la care au asistat enoriașii parohiei la care s-au alăturat membri grupurilor creștine din Florența. Au asistat reprezentantul pentru ecumenism al curiei din Florența, parohul romano catolic împreună cu o parte dintre enoriașii săi din parohia catolică adiacentă, grupuri de monahii și monahii romano catolici, precum și reprezentanți ai comunității greco-catolice române, pastori și reprezentanți luterani, baptiști și adventiști.

După salutul și introducerea inițială, părintele paroh Ionuț Coman a descris sintetic sensul și semnificația slujbei Vecerniei și încadrarea sa în cultul ortodox, semnificația gesturilor simbolice și a actelor care se săvârșesc în timpul acesteia. După slujbă, părintele paroh a ținut o scurta predică pe tema biblică aleasă pentru anul 2015, punctualizând și explicând sensul ortodox al temei.

În final au adresat mesaje reprezentantul pentru ecumenism romano catolic Monsignor T. Verdon care a prezentat salutul SE Cardinal G. Bettori și  Pastorul evanghelic Mario Affuso. Părintele paroh a subliniat și mulțumit pentru gesturile concrete de ajutorare venite din partea comunităților creștine din Florența de care parohia noastră ortodoxă a beneficiat de aproape 30 de ani, acestea nelimitându-se numai la lăcașul de cult, ci și pentru facilitarea activităților sociale ale parohiei noastre și prezenței ortodoxe române în închisori, spitale sau chiar prin acordarea unui lăcaș de cult din partea comunității valdeze pentru o parohie ortodoxă in Toscana (Pisa) înființată in 2014.

Seara s-a încheiat cu o agapă pe care credincioasele parohiei au preparat-o și care s-a bucurat de mare succes.

foto

Categories: Activitati